ua en ru

Реал Сосьєдад - Шахтар: Алекс Тейшера приніс "гірникам" перемогу Іспанії

Провівши дуже середній перший тайм, "гірники" налаштувалися на другу половину гри і, завдяки дублю Алекса Тейшейра, обіграв в Іспанії "Реал Сосьєдад".

Провівши дуже середній перший тайм, "гірники" налаштувалися на другу половину гри і, завдяки дублю Алекса Тейшейра, обіграв в Іспанії "Реал Сосьєдад".

Реал Сосьєдад - Шахтар 0:2
Голи:
Тейшейра, 65, 88
Реал Сосьєдад: Браво, Естрада, Гонсалес, Мартінес, Де ла Белья, Пардо (Гранеро, 82), Бергара, Грізманн (Кастро, 74), Прієто, Вела, Сеферович (Агіррече, 69)
Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Хюбшман (Степаненко, 66), Фернандо (Фред, 87), Дуглас Коста (Бернард, 77), Тейшейра, Тайсон, Адріано

Перший тайм матчу в Сан-Себастьяні вийшов досить бляклим. Краще виглядали господарі, які непогано тримали м'яч і частенько напружували донецьких захисників. Але небезпека виникла тільки після спонтанності. Несподіваний пас Гризманна зі своєї половини поля вивів Велу один на один з П'ятовим, але точному удару нападника завадив Кучер.

Друга половина гри пройшла більш цікаво. В першу чергу, через те, що "Шахтар" додав у свої дії більше швидкості. І це принесло свої результати. На 65-й хвилині "гірникам" вдалася така комбінація, що здалося, що ні Фернандіньо, ні Мхітарян з Донецька не виїжджали. Швидка, гостра і, головне, результативна. Срна прострілював з правого флангу, Коста з центру штрафного п'ятою скинув під удар Алексу Тейшейрі, який точним ударом вбив м'яч в кут воріт. Після забитого гола донеччани трохи зменшили оберти, за що могли бути покарані. Вела головою пробивав після подачі зі штрафного, але ворота "Шахтаря" врятувала поперечина. А потім "гірники" зробили "контрольний в голову". Точніше, зробив це Тейшейра, який сам пройшов з м'ячем від лівого флангу до центру і пробив у дальній від себе кут. 2:0 і "Реал Сосьєдад" взагалі перестав грати.

Донецький "Шахтар" здобув стратегічно дуже важливу перемогу. Після цього матчу "Сосьєдад" може відійти і піднести сюрприз в іграх з "Байєром" і "Юнайтед". А "Шахтарю" потрібно щось робити з собою. Такою грою у конкурентів не виграти.

Зі стенограмою онлайн трансляції ви можете ознайомитися тут