ua en ru

Розвиненим країнам слід допомогти МВФ для протидії борговій кризі в Європі, - СБ

Світова економіка знаходиться на стадії переломного моменту, у зв'язку з чим розвиненим країнам слід надати необхідне сприяння процесу структурного економічного реформування, зміцнивши "буфер", в якості якого, по суті, виступає Міжнародний валютний фонд (МВФ), з тим, щоб надати протидію негативним наслідкам європейської боргової кризи. Таку думку в інтерв'ю агентству "Синьхуа" висловив головний економіст та віце-президент Всесвітнього банку (ВБ) Лінь Іфу.

"Останнім часом спостерігаються ознаки відновлення світової економіки. Тим не менш, як і раніше існують серйозні проблеми, зокрема, в розвинених країнах зафіксовано високий рівень безробіття, низький рівень використання виробничих потужностей і великий фінансовий дефіцит. Судячи з усього, тенденція до економічного зростання в цілому як і раніше залишається слабкою", - зазначив він.

За словами Лінь Іфу, також на майбутньому засіданні МВФ та ВБ 20-22 квітня у Вашингтоні, необхідно визначитися із заходами, які можуть бути вжиті в області глобального розвитку, зокрема створення робочих місць, зміцнення соціального забезпечення, надання допомоги найбільш незахищеним верствам суспільства, реалізацію цілей розвитку тисячоліття.

Що стосується Китаю, то, на думку віце-президента ВБ, враховуючи наявність стійких інвестицій та споживання, достатнього обсягу заощаджень і інвалютних резервів, а також сприятливий фінансовий стан країни, протягом досить тривалого проміжку часу щорічні темпи економічного зростання Китаю будуть перевищувати показник 8%.

Напередодні, глава МВФ Крістін Лагард заявила, що держави-​​донори обіцяють виділити Міжнародному валютному фонду 316 млрд дол.

Раніше стало відомо, що США не мають наміру вносити кошти до МВФ для боротьби з борговою кризою.

Відзначимо, квітневий опитування керуючих активами, проведений Bank of America Merrill Lynch (BofA), свідчить, що криза в єврозоні є основною перешкодою для відновлення світової економіки.