ua en ru

Для розвитку "Укрнафти" потрібно вивести Коломойського з акціонерів, - експерт

Для розвитку "Укрнафти" потрібно вивести Коломойського з акціонерів, - експерт Фото: "Укрнафта" (ukrnafta.com)

Найкраще рішення для розвитку компанії "Укрнафта", де головним акціонером є держава (НАК "Нафтогаз України"), - вивести зі складу компанії олігарха Ігоря Коломойського.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву голови центру "Ейдос" Віктора Тарана.

"Це "розлучення" потрібно було робити давно. Це як нещаслива сім'я, одна з причин - невчасно розлучилися. Чому? Бо певний меркантильний інтерес. Тут з "Укрнафтою" так само - всі розуміли, що потрібно розлучення, але ні в кого не вистачало політичної волі - ні за часів Януковича, ні за часів Порошенка, і я маю скепсис, що це зможуть зробити зараз. Тому що занадто велика ціна питання, занадто зацікавлений Коломойський, щоб усе залишилось, як є. Якщо розлучення дійсно вдасться, то Україна та всі українці виграють від цього", - заявив Таран.

За словами експерта, Коломойський - монополіст, що міцно тримає український нафтовий переробний бізнес, і це є також з його боку інструментом впливу (економічний вплив).

"Почнуться перебої з бензином, вплив на ціну, маніпуляції. Коломойський завжди намагався контролювати ключові галузі, які впливають на безпеку держави. І він розуміє цінність "Укрнафти", - наголошує Таран.