ua en ru

Розвідка заявляє про погіршення екологічної обстановки на Донбасі через дії військових РФ

Розвідка заявляє про погіршення екологічної обстановки на Донбасі через дії військових РФ Фото: військові РФ на Донбасі

Зокрема, можливо припинення постачання питної води на більшу частину Донецької області

Розвідка заявляє про погіршення екологічної обстановки на Донбасі через дії військових Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначається, наразі встановлено чергові факти знищення інфраструктури та промислових об’єктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу, що у тому числі може призвести до різкого погіршення екологічної обстановки в регіоні.


"6 травня ц.р. військовослужбовцями 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ розпочато демонтаж та вивезення на металобрухт обладнання “Шахти 2-бис” колишнього Микитівського ртутного комбінату (не працює з 1990 року, на теперішній час знаходиться у режимі “сухої консервації”). У разі припинення роботи насосів для відкачування води на зазначеному об’єкті, можливе обвалення русла водогону “Сіверський Донець - Донбас”, що, у свою чергу, призведе до припинення постачання питної води на більшу частину Донецької області, її забруднення ртутною породою та затоплення прилеглих до підприємства селищ Ртутний, Мічурине та Бессарабка", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, зазначається, що військовослужбовцями 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ розпочато розрізання та вивезення на металобрухт металевих конструкцій ВАТ “Теплогірський завод гідрообладнання”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ДНР заявляють про ліквідацію підрозділу ЗСУ, який нібито обстріляв Оленівку.