ua en ru

Розвідка повідомила про зрив навчань ЧФ РФ в Криму через технічні проблеми

Розвідка повідомила про зрив навчань ЧФ РФ в Криму через технічні проблеми Фото: Чорноморський флот РФ

Розвідка вказала факти, що вказують на неготовність ЧФ РФ до виконання завдань за призначенням

Розвідка повідомила про зрив навчань Чорноморського флоту Російської Федерації в окупованому Криму через технічні проблеми. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Технічна застарілість корабельного складу Чорноморського флоту; затримка через економічні труднощі постачання нових озброєнь; зниження темпів та якості ремонту кораблів у зв'язку з відсутністю певної номенклатури комплектуючих, що, насамперед, пов'язано з припиненням співпраці з Україною у військово-технічній сфері, фактично вказують на неготовність флоту до виконання завдань за призначенням", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, встановлено, що в рамках проведення в акваторії Чорного моря тактичних навчань різнорідних сил ЧФ в районі мису Опук планувалося відпрацювання висадки морського десанту.

"Проведення зазначених дій не вдалося виконати через технічні проблеми, що виникли на великих десантних кораблях "Азов" і "Ямал". На одному кораблі сталося заклинювання снаряда в артилерійській установці АК-176, на іншому вийшов з ладу гідравлічний силовий циліндр десантної рамки (апарелі)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвідка зафіксувала 5 загиблих і 11 поранених військових РФ на Донбасі.