ua en ru

Розвідка оцінила, чи існує загроза наземної операції з боку Білорусі

Розвідка оцінила, чи існує загроза наземної операції з боку Білорусі Фото: загрози проведення наземної операції з боку Білорусі наразі немає (Getty Images)

Загрози наземної операції з боку Білорусі наразі немає. Попри те, що ця країна уже тим чи іншим чином бере участь у війні проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в інтерв’ю "Nexta", передає ГУР.

"Стратегічно я впевнений, що Білорусь буде цивілізованою європейською демократичною країною, але до цього потрібно пройти довгий шлях. Сьогодні ця держава безпосередньо залежить від Російської Федерації у багатьох аспектах і, вочевидь, не має демократії", - зазначив Юсов.

За його словами, влада України відпрацьовує різні сценарії, включаючи вторгнення з боку Білорусі, хоча ця країна вже бере участь у війні, надаючи свої аеродроми для завдання повітряних ударів по українських населених пунктах, проводячи ремонт російської пошкодженої військової техніки та проводячи вербування білорусів для участі у безпосередніх бойових діях проти України.

Нагадаємо, за даними української розвідки, фахівці ЗС Білорусі допомагають росіянам з ремонтом бойової авіації для її подальшого застосування у війні проти України.

Додамо, раніше лідер правлячого режиму Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що не планує напад на Україну. Він також заявив, що Білорусь нібито "не буде обстрілювати українські міста".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.