ua en ru

Руйнування пам'ятника Леніну в Одеській обл. сталося внаслідок саморуйнування постаменту, - МВС

Під час огляду місця події за участю спеціаліста відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Миколаївської районної державної адміністрації та слідчо-оперативними діями встановлено, що в результаті саморуйнування постаменту сталося падіння пам'ятника, в результаті чого він розколовся в місці склеювання частин. Ознак умисного знищення, руйнування або псування пам'ятника не виявлено. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ (МВС) в Одеській обл.

Як повідомлялося раніше, у Миколаївський райвідділ міліції звернувся голова Андрієво-Іванівської сільради з інформацією про пошкодження невідомою особою пам'ятника Леніну. В результаті скидання його на землю, монумент переломився на дві частини. Наслідком Миколаївського РВ було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 298 КК України (нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури).

У рамках проведення досудового слідства за фактом пошкодження пам'ятника Леніну у ніч з 03 на 04 січня 2014 р. в парку біля будинку "Центр дозвілля" с. Андрієво-Іванівка Миколаївського р-ну Одеської обл. встановлено, що у вищезгаданому парку відпочинку на цементному двометровому постаменті знаходиться сам пам'ятник, заввишки 1.8 метра. Конструктивно він складається з трьох частин, виготовлених із суміші гіпсу, які між собою скріплені за допомогою клейкої речовини.

Подальша перевірка триває.