ua en ru

Розміщення миротворців посприяє проведенню місцевих виборів в ОРДЛО, - Волкер

Розміщення миротворців посприяє проведенню місцевих виборів в ОРДЛО, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

Спецпредставник США розповів про умови проведення виборів на окупованому Донбасі

Розміщення миротворців ООН на окупованому Донбасі посприяє проведенню місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це в інтерв'ю zn.ua заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Зокрема, Волкер зазначив, що проведення виборів на окупованому Донбасі неможливо без повного доступу України до територій.

"Якщо буде знайдено прийнятний шлях залучення міжнародних миротворчих сил, тоді з'явиться інструмент безпеки, засіб фізичного контролю території. При таких умовах, за умов ефективного міжнародного моніторингу, організація місцевих виборів можлива", - заявив Волкер.

Крім того, він припустив, що вибори в ОРДЛО мають пройти у вигляді серії голосувань. На його думку, розміщення миротворців також дозволить розраховувати на виведення російських військ з Донбасу.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що миротворча місія ООН на Донбасі не буде здійснюватися за сценарієм РФ.

"Зараз важкі часи - нам потрібні миротворці в Україні. І це повинно виконуватися в рамках стандартів ООН, і я впевнений, що це буде найкоротшим шляхом для встановлення миру на українській землі", - підкреслив Порошенко.