ua en ru

Райнин стане новим главою Адміністрації президента, - джерела

Райнин стане новим главою Адміністрації президента, - джерела Фото: Ігор Райнин - новий глава АП

Кабмін на позачерговому засіданні звільнить Райнина з посади голови Харківської ОДА

Адміністрацію президента України очолить нинішній голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнин. Про це РБК-Україна повідомили інформовані джерела.

За даними джерел, президент України Петро Порошенко оголосить про призначення нового глави АПУ на засіданні Національної ради реформ, а указ про призначення Райнина буде підписаний ввечері.


За наявною інформацією, 16:30 відбудеться позачергове засідання уряду, на якому буде розглянуто питання про зняття Ігоря Райнина з посади голови Харківської облдержадміністрації. Тільки після цього президент зможе підписати указ про призначення його головою АПУ.

Біографія Ігоря Райнина

Ігор Райнин – харків'янин з двома вищими освітами. За першою спеціальністю інженер-механік, яку отримав у Харківському авіаційному інституті їм. Жуковського. Ступінь магістра за спеціальністю "державне управління" він отримав у Харківському філіалі Національної академії державного управління при президентові України.

З 2001 по 2010 рік Райнин працював у головному управлінні економіки Харківської ОДА, заступником та першим заступником. У 2010 році очолив Національний науковий центр "Інститут метрології", а з 2010 по 2014 був заступником директора ТОВ "Синтофлекс".

У 2014 році Райнин з квітня по листопад обіймав посаду заступника голови Харківської ОДА. Потім, з листопада по лютий 2014 2015 був заступником глави Адміністрації президента.

На посаду голови Харківської ОДА, яку обіймав до цього часу, був призначений на 3 лютого 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на пост глави Адміністрації президента розглядаються п'ять кандидатур.