ua en ru

Про що розповідають експозиції харківських музеїв

Про що розповідають експозиції харківських музеїв

Музеї - невід'ємна частина культурного життя кожного міста, і Харків - не виняток. Про найбільш популярних експозиціях і про те, скільки коштує зняти квартиру в Харкові подобово, якщо ви плануєте відвідати це місто, розповідають експерти сервісу онлайн-бронювання житла Dobovo.com.

Якщо ви плануєте вирушити в колишню столицю України на екскурсію, експерти рекомендують заздалегідь забронювати апартаменти для проживання. Зняти квартиру в Харкові подобово можна від 450-500 грн / добу за 1-кімнатне житло з декількома спальними місцями, кабельним TV і Wi-Fi. Упорядкована 2- або 3-кімнатна квартира в центрі міста обійдеться від 750 грн / добу, а за елітні апартаменти поліпшеного планування доведеться заплатити від 1200 грн / добу.

У Харкові понад 20 музеїв, кожен з яких по-своєму цікавий. Експерти радять гостям міста в першу чергу відвідати найпопулярніші з них.

Історичний музей

Тут зібрані експонати, пов'язані з історією Слобожанщини. Колекція розділена на чотири тематичні групи: первісний лад, феодальний, капіталістичний і радянський періоди. В рамках першої експозиції демонструються інвентар, зброя, прикраси та монети, зібрані під час археологічних розкопок неолітичних поселень під Ізюмом, а також Салтівського та Донецького городища. Феодальний і капіталістичний періоди представлені предметами побуту та одягу, а також збройової колекцією. Значну частину виставки радянського часу складають документи і артефакти Другої світової війни.

Художній музей

Заснований в 1805 році. Його експозиція налічує понад двадцять тисяч експонатів, з яких 250 демонструються на постійній основі. В основному це зразки декоративно-прикладного мистецтва і картини знаменитих живописців (Шишкіна, Брюллова, Айвазовського, Сурікова та інших). Харківському художньому музею належить найбільша в Україні колекція робіт Рєпіна.

Музей природи при університеті ім. Каразіна

Один з найстаріших університетських музеїв Європи відкрили в 1807 році. В даний час в ньому відкрито 23 залу, які знайомлять відвідувачів з представниками земної флори і фауни. У залі палеонтології можна побачити останки палеозавра та інших копалин тварин, а в мінералогічному помилуватися 100-кілограмовим кристалом гірського кришталю і фрагментами 35 метеоритів.

Морський музей

У Харкові немає моря, але є морський музей, який із задоволенням відвідують і городяни, і туристи. Заснував його в 2009 році ентузіаст Олександр Якименко, нині директор і єдиний співробітник. Він же проводить екскурсії, з яких відвідувачі дізнаються багато цікавого про історію мореплавання. Моделювання кораблів - хобі, якому Якименко присвятив 40 років життя. В експозиції представлені зібрані ним і іншими майстрами моделі стародавніх і сучасних плавальних засобів.

Крім цього, в Харкові є літературний музей, музеї Шульженко, наукових відкриттів WOOM, космонавтики і уфології, сексуальних культур світу і фотоіллюзій. Бажаємо захоплюючої поїздки і яскравих вражень!