ua en ru

Ranbaxy USA заплатить 500 млн дол. штрафу за продаж фальсифікованих ліків

Ranbaxy USA Inc., Що є дочірньою компанією індійської фармацевтичної компанії Ranbaxy Laboratories Limited, заплатить рекордні 500 млн дол. штрафу за продаж фальсифікованих ліків та введення в оману американських федеральних регуляторів. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на федеральну прокуратуру США.

Ranbaxy USA Inc. визнала, що поставляла не відповідають специфікації препарати, виготовлені на двох підприємствах в Індії. На думку прокуратури, партії фальсифікованих препаратів включають в себе дженерики антибіотиків та інших ліків, призначених для лікування акне, епілепсії та інших нервових захворювань.

Сума виплати в 500 млн дол. є результатом угоди між стороною обвинувачення і компанією. 150 млн дол. складає власне штраф. 350 млн дол. буде направлено на врегулювання цивільних позовів у зв'язку з наданням неправдивих відомостей федеральним програмам з охорони здоров'я, включаючи Medicare і Medicaid. Близько 49 млн дол. з 350 дол. отримає колишній керівний співробітник Ranbaxy USA Inc. Дінеш Такур, який виступив в якості інформатора, подавши позов до федерального суду і звинувативши компанію у наданні неправдивої інформації Управлінню з контролю якості харчових продуктів і лікарських препаратів.

У федеральному звинуваченні проти компанії не фігурували споживачі, незадоволені якістю ліків.

Читайте також: В Україні у 2012 р. виявлено фальсифікованих ліків на 55 млн грн