ua en ru

США зв’язались із Росією перед початком ракетних ударів по Сирії, - посол

США зв’язались із Росією перед початком ракетних ударів по Сирії, - посол Фото: Джон Ханстман (ru.usembassy.gov)

Ракетні удари по Сирії не є частиною конфлікту Росії і США

Ракетні удари Сполучених Штатів по Сирії не є частиною конфлікту Російської Федерації та США. Америка попередила РФ перед початком авіаударів, сказав посол США в Росії Джон Хантсман, передає прес-служба посольства в Twitter.

Посол уточнив, що раніше президент США Дональд Трамп заявив, що застосування 7 квітня 2018 року хімічної зброї сирійським режимом проти цивільного населення в Думі - це те, що викликало жах і вимагало негайної відповіді світового співтовариства.

"Мова не йде про конфлікт між наддержавами. Ми захищаємо принцип, який полягає в тому, що неприпустимо використовувати хімічну зброю ніде і ніколи", - сказав Хантсман у відеозверненні.

За словами посла, перш, ніж вчинити які-небудь дії, США зв'язалися з РФ з метою зменшити ризик жертв серед російських сил або цивільного населення.

"Всі цілі, вибрані для ураження, однозначно є частиною нелегальної програми розробки хімічної зброї, розгорнутої президентом Асадом. Ми все ще сподіваємося на співпрацю з Росією і чекаємо, що російський уряд разом зі світовою спільнотою засудить жахливі дії режиму Асада і допоможе зробити так, щоб жах, який пережили в місті Дума, не повторився", - зазначив Хантсман.

Нагадаємо, США завдали ракетний удар по Сирії сьогодні, 14 квітня. В операції брали участь також Велика Британія і Франція.

Міністерство оборони Франції на своєму сайті опублікувало доповідь про розробку хімічної зброї в Сирії. Документ датований 14 квітня 2018 року і складений на основі відкритої інформації розсекречених даних французьких спецслужб.