ua en ru

Під Радою вшанували пам'ять загиблого від вибуху гранати нацгвардійця

Під Радою вшанували пам'ять загиблого від вибуху гранати нацгвардійця Фото (РБК-Україна): місце вибуху під Радою

25-річний боєць Нацгвардії загинув від осколкового поранення в серце

Під стінами Верховної Ради України (ВРУ) вшанували пам'ять загиблого від вибуху гранати бійця Національної гвардії України Ігора Дебріна. Про це повідомляє 5 канал.

Небайдужі кияни принесли до стін парламенту квіти та свічки. 25-річний строковик Ігор Дебрін був родом із Херсонщини. Цього року у квітні його призвали до лав Національної гвардії.

"Прийшли, щоб висловити свою позицію. Дуже гірко, що відбуваються такі події в центрі нашої столиці, в центрі Європи в XXI столітті. Що люди не можуть знайти спільну мову, домовитися, і влада, і опозиція", - розказали кияни.

"Я пам'ятаю, на Майдані були десятки, сотні тисяч людей і очевидно там також була зброя, але ніхто не дозволяв собі її використовувати. Тому що відчували відповідальність. Тут була явна безвідповідальність по-перше, політиків, а по-друге, тієї людини, яка це зробила", - додав киянин, що прийшов вшанувати пам'ять загиблого.

Нагадаємо, вчора, 31 серпня, Верховна Рада схвалила в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації.

Після того, як Рада схвалила зміни, агресивно налаштовані активісти почали штурм будівлі.

Під час бійки невідомий кинув через міліцейський кордон бойову гранату, в результаті чого ряд службовців правоохоронних органів отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Згідно з інформацією нардепа і радника Президента Ольга Богомолець, всього у сутичках під Верховною Радою постраждали 131 правоохоронець, а один з бійців Нацгвардії загинув від осколкового поранення в серце.