ua en ru

Радикальна партія першою опублікувала свій проект коаліційної угоди

В мережі опубліковано відкритий лист лідера Радикальної партії Олега Ляшка до Президента, голови Верховної Ради та прем'єр-міністра України щодо зміни економічної політики для захисту національних інтересів, розвитку економіки і підвищення рівня життя громадян України. Відповідний документ оприлюднив народний депутат Віктор Галасюк на своїй сторінці в Facebook.

Сьогодні презентую у Верховній Раді антикризовий План розвитку економіки від Радикальної партії – з пріоритетами, механі...

Опубліковано Віктором Галасюком 26 січня 2016 р.

За оцінками експертів, це основні положення можливої нової коаліційної угоди, про що активно говорять політики і політологи останні кілька днів.

Лист містить оцінку сучасного економічного стану країни, а також перелік першочергових заходів і законопроектів, які необхідно виконати і прийняти для вирішення ключових проблем. Першим пріоритетом автори плану називають радикальні інституційні реформи та подолання корупції, в тому числі пропонується повна заміна суддівського корпусу та прокуратури. У блоці "Фінансова стабілізація" виділені реструктуризація державного боргу України, лібералізація податкової системи і контроль економічного кордону країни.

Окремим пріоритетом РПЛ виділяє досягнення енергетичної незалежності, в рамках чого пропонується ліквідувати "Нафтогаз", збільшити видобуток власного газу і провести масштабну програму енергомодернізації.

У своєму зверненні автори пропонують також інституційні реформи для виконання поставлених завдань, а також програми соціального захисту.

Поки інші фракції не відреагували на "План Ляшко", однак очікується, що цей документ буде розглядатися на переговорах про формування нової коаліції.