ua en ru

Радикальна партія Ляшка оприлюднила офіційну заяву Мосійчука по відео ГПУ

Прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка розповсюдила офіційну заяву народного депутата Ігоря Мосійчука по відео, яке раніше було оприлюднено Генеральною прокуратурою України.

"Сьогодні ГПУ оприлюднила відео, на якому я нібито добровільно зізнаюся в отриманні неправомірної вигоди. Я заявляю, що дане відео є наслідком жорстоких тортур. 7 жовтня в СІЗО СБУ я, маючи внутрішню кровотечу, втрачаючи свідомість, був позбавлений будь-якої медичної допомоги. Навмисне довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я дав свідчення по суті своєї справи, зокрема - зізнався в тому, чого не робив", - йдеться в заяві.

Мосійчук також заявив, що від нього вимагали дати покази проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка, народного депутата від РПЛ Андрія Лозового та лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана.

"Я погодився обмовити себе, хоча підкреслюю: жодного документа з цього приводу я не підписав. Ці свідчення стали для мене на той момент єдиною можливістю вижити. Але обумовлювати друзів я не міг навіть під загрозою смерті. ГПУ не отримало від мене ні слова проти Ляшка, Лозового, Корбана або будь-якого іншого", - зазначив він.

Депутат підкреслив, що 8 жовтня йому діагностували наскрізну виразку 12-палої кишки з внутрішньою кровотечею, лікування від яких політик досі проходить.

"Незважаючи на це, ГПУ в особі заступника генерального прокурора Столярчука і після моєї госпіталізації наполегливо пропонувало мені зміну запобіжного заходу на такий, що не пов'язаний з утриманням під вартою, в обмін на дачу свідчень проти інших народних депутатів. Цього не було і не буде. ГПУ добре зробили, що оприлюднили відео моїх свідчень під тортурами. Про це повинна знати Україна. Про це повинен знати весь світ. Всі будуть знати, що в Україні проводять політичні репресії, катують і залякують людей і вимагають обговорювати інших. Настали темні часи репресивного мороку", - заявив радикал.