ua en ru

В Раді зареєстрували постанову щодо перевірки зіткнення Тетерука та Кужель

В Раді зареєстрували постанову щодо перевірки зіткнення Тетерука та Кужель Фото: Верховна Рада України

Комітету ВР пропонують провести перевірку

У Верховній Раді України (ВРУ) зареєстрували проект постанови "Про проведення перевірки обставин інциденту, що стався 5 листопада 2015 року у приміщенні Верховної Ради України між народними депутатами України Тетеруком Андрієм Анатолійовичем та Кужель Олександрою Володимирівною".

Відповідний проект постанови №3418 був зареєстрований в парламенті сьогодні, 6 листопада.

Ініціатори проекту - парламентарі Марія Іонова, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ірина Геращенко та Олена Кондратюк.

Так, відповідно до постанови, комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи Ради доручається провести перевірку обставин подій, «що мали місце 5 листопада 2015 року у приміщенні Верховної Ради України між народними депутатами України Тетеруком Андрієм Анатолійовичем та Кужель Олександрою Володимирівною».

Зазначається, що у разі встановлення ознак протиправної поведінки нардепа Тетерука, порушення ним дисципліни та норм депутатської етики стосовно депутата Ради Кужель, комітету звернутись до правоохоронних органів з відповідним зверненням.

Відповідно до документу, постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Нагадаємо, в ВР зареєстрували проект постанови "Про Звернення Верховної Ради України до народного депутата України Тетерука Андрія Анатолійовича про добровільне складення депутатських повноважень".

Вчора ввечері, 5 листопада, у Верховній Раді України сталася бійка між народними депутатами. Як повідомляють у прес-службі "Батьківщини", Тетерук вдарив Кужель скляною пляшкою по голові, в результаті чого у неї діагностували струс мозку. У свою чергу Тетерук заявляє, що його спровокували. Подія викликала бурхливу реакцію серед колег.

Тетерук заявив про те, що не збирається здавати свій депутатський мандат. За його словами, він не вважає свої дії умисними, а стверджує, що його спровокували.