ua en ru

У Раді допускають можливість позбавлення Рибалки мандату у випадку доведення незаконності його дій

У Раді допускають можливість позбавлення Рибалки мандату у випадку доведення незаконності його дій Фото: Сергій Каплін

Каплін заявив, що РПЛ "заробляє на рейдерстві"

Народний депутат України, член фракції БПП у Верховній Раді Сергій Каплін допускає можливість позбавлення народного депутата з фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Рибалки депутатського мандату у випадку доведення слідством незаконності його дій щодо торговельної мережі АТБ. Про це він сказав в коментарі одному з телеканалів.

"Радикальна партія Ляшка ніколи не була класичною партією і ніколи не була класичною в європейському розумінні фракцією. Це тимчасова торговельна споруда, такий "МАФ" на території зали парламенту, який заробляє гроші. Заробляє їх передусім на рейдерстві, заробляє їх на дискредитації, зокрема, комерційних структур", - заявив Каплін.

Він переконаний, що вказані у ЗМІ факти щодо можливого переслідуванням АТБ та інших структур "з метою наживи та рейдерства" потрібно ретельно розслідувати.

"Якщо відповідні речі будуть доведені, я не маю жодного сумніву, що виникне необхідність в тому, щоб позбавити Сергія Рибалку відповідного мандату і відповідних депутатських повноважень. Але це все повинно відбуватися в законний спосіб, а не так, як це звикла робити, зокрема, Радикальна партія", - заявив нардеп.

Нагадаємо, раніше народний депутат України з депутатської фракції БПП Ігор Артюшенко підтримав ініціативу щодо створення тимчасової слідчої комісії для розслідування діяльності Сергія Рибалки. Він заявляв, що наведені у ЗМІ факти щодо можливого фінансування зі сторони Рибалки масових акцій проти магазинів мережі АТБ загрожують не лише продовольчій, але й суспільно-політичній стабільності в країні.

Крім того, про наявність бізнесу на території Російської Федерації у нардепа Рибалки заявляла лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Зокрема, за словами Тимошенко, Рибалка, який є головним спонсором РПЛ, "в Липецьку має обширний бізнес".