ua en ru

Рада сьогодні заслухає силовиків про АТО на сході і розгляне призначення референдуму на 25 травня

Верховна Рада 6 травня заслухає силовиків щодо проведення антитерористичної операції у східних регіонах України

Верховна Рада 6 травня заслухає силовиків щодо проведення антитерористичної операції у східних регіонах України. Про це журналістам у Верховній Раді заявив депутат від фракції "Удар" Сергій Каплін, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас відбудеться ще одне закрите засідання, ми повинні послухати силовиків, адже ситуація на сході так і не стабілізована", - сказав він.

Журналістів і гостей Ради не пропускають в кулуари другого поверху, а також ложу преси.

Згідно порядку денного, депутати планують заслухати інформацію посадових осіб у зв'язку з проведенням антитерористичної операції на сході і дестабілізацією ситуації на півдні України.

До порядку денного також включені розгляд проекту закону про внесення зміни до статті 6 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", проект закону про внесення змін до статті 39 закону "Про здійснення державних закупівель" (щодо застосування переговорної процедури закупівлі в умовах особливого періоду), а також законопроект № 4748 про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо порядку притягнення до кримінальної відповідальності.

При цьому Рада має намір розглянути проект закону № 4785 про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації.

Потім парламент перейде до проекту закону №4801 про проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня 2014 року, а також проекту закону №4809 "Про внесення змін у додаток № 3 до закону "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо фінансування проведення всеукраїнського консультативного опитування).

Насамкінець депутати розглянуть проект закону № 4802 про внесення змін у закон "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо права на освіту.