ua en ru

Рада дозволила НКРЕ ліцензувати виробництво теплової енергії на ТЕС та АЕС

Народні депутати України підтримали в цілому законопроект № 2079а "Про внесення зміни до статті 17 закону України "Про теплопостачання" щодо ліцензування діяльності з виробництва теплової енергії". За відповідне рішення проголосувало 280 народних депутатів, проти - 0, утрималися 26 депутатів.

Законопроект приводить у відповідність з п. 42 статті 9 закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" норм закону України "Про теплопостачання" щодо визначення органу ліцензування для здійснення підприємницької діяльності у сфері теплопостачання шляхом віднесення до компетенції НКРЕ ліцензування вказаної діяльності, якщо теплова енергія виробляється на ТЕС та АЕС.

На думку авторів проекту закону, прийняття даного законопроекту дозволить розширити компетенцію НКРЕ України шляхом віднесення до її повноважень ліцензування певних видів господарської діяльності у сфері теплопостачання та поліпшити державне регулювання діяльності у сфері теплопостачання відносно теплової енергії, що виробляється на теплових та атомних електростанціях.