ua en ru

Рада ратифікувала протокол щодо поправок до угоди про створення УНТЦ

Рада ратифікувала протокол щодо поправок до угоди про створення УНТЦ Фото: Рада ратифікувала протокол щодо поправок до угоди про створення УНТЦ

Ратифікацію підтримали 229 парламентарів

Верховна Рада України підтримала законопроект №0084 "Про ратифікацію Протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру". За документ проголосували 229 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначається, що УНТЦ діє в Україні на підставі Угоди про створення центру від 25 жовтня 1993 року, яка укладена між Україною, Канадою, США та Швецією, а також протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру від 7 липня 1997 року.


Так, 15 березня 2001 року було прийнято закон "Про надання згоди на обов'язковість для України Угоди про створення Українського науково-технологічного центру", яким Україна зазначену угоду ратифікує за умови приведення статуту УНТЦ у відповідність до законодавства України, зокрема в частині прав інтелектуальної власності, та після ратифікації протоколу про внесення поправок до угоди про створення центру.

Наразі, за даними Міністерства юстиції, станом на сьогодні Статут УНТЦ із законодавством у сфері прав інтелектуальної власності узгоджується.

Нагадаємо, на поточному пленарному тижні на розгляд Ради винесено близько 160 законопроектів і постанов.