ua en ru

Рада провалила проект Кабміну щодо приєднання до Конвенції про єдиний режим транзиту

Рада провалила проект Кабміну щодо приєднання до Конвенції про єдиний режим транзиту Фото: ВРУ (РБК-Україна)

Законопроектом передбачалося запровадити в Україні митні декларації, що відповідають деклараціям ЄС

Верховна рада України провалила урядовий законопроект №5627 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо приведення транзитних процедур у відповідність з Конвенцією про єдиний режим транзиту та Конвенцією про спрощення формальностей у торгівлі товарами", передає кореспондент РБК-Україна.

За прийняття документу за основу проголосували лише 194 нардепи, при цьому повернення проекту у комітет на доопрацювання та суб'єкту законодавчої ініціативи - Кабінету міністрів - нардепи також не підтримали. Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що проект закону відхилено.

Так, документом планувалося започаткувати процедуру приєднання до Конвенції про єдиний режим транзиту та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

Для цього законопроектом передбачалося:

  • запровадити в Україні митні декларації, що відповідають деклараціям ЄС, для процедури спільного транзиту при торгівлі товарами між Україною та договірними сторонами Конвенцій незалежно від виду та походження цих товарів;
  • розпочати процес адаптації Єдиної автоматизованої інформаційної системи органів доходів і зборів України до Нової комп'ютеризованої транзитної системи, яка застосовується Договірними сторонами Конвенцій.

Нагадаємо, раніше нардепи направили на доопрацювання в комітет законопроект №7539 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав", яким передбачається приведення положень Цивільного кодексу України, закону "Про авторське право і суміжні права" у відповідність з нормами законодавства ЄС з охорони і захисту авторського права і суміжних прав.