ua en ru

Рада продовжила вечірнє засідання до закінчення розгляду подань щодо п'яти нардепів

Рада продовжила вечірнє засідання до закінчення розгляду подань щодо п'яти нардепів Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Відповідне рішення підтримали 233 нардепа

Верховна Рада України продовжила вечірнє засідання до закінчення розгляду подань щодо п'яти нардепів. Відповідне рішення підтримали 233 нардепи, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Верховна Рада сьогодні розгляне подання генерального прокурора про зняття недоторканості з п'яти народних депутатів і працюватиме до вичерпання порядку денного.

"Я буду просити зал, щоб ми продовжили вечірнє засідання до розгляду усіх подань про зняття депутатської недоторканості", - заявив голова ВРУ Андрій Парубій.

За його словами, народні депутати мають розпочати розгляд подань одразу після прибуття до парламенту генерального прокурора Юрія Луценка.

"Я хочу усім повідомити, я як голова Верховної Ради не маю права розпочати (розгляд подань, - ред.) без присутності прокурора. Я пропоную дочекатися прокурора, як мінімум двох подань. Я є прихильником того, щоб ми розглянули всі п’ять питань", - сказав Парубій.

Таким чином ВРУ має розглянути подання на народних депутатів Олеся Довгого, Євгена Дейдея, Андрія Лозового, Максима Полякова та Борислава Розенблата.

За словами Парубія, розгляд одного подання може тривати до півтори години, таким чином парламент може продовжити роботу до 21:00.

Подання щодо народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна має бути винесене у сесійну залу парламенту після його розгляду на профільному комітеті, яке має відбутися у середу, 12 липня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко приїде до Ради для розгляду зняття недоторканності з нардепів на 16:00.