ua en ru

Рада визнала фельд'єгерський зв'язок складовою частиною Госспецсвязи

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 4432 "Про внесення змін до закону України "Про державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України" (нова редакція)".

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 4432 "Про внесення змін до закону України "Про державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України" (нова редакція)". За відповідне рішення проголосували 227 нардепів.

За цей законопроект у першому читанні проголосували 235 нардепів.

Закон визначає головне управління урядового фельд'єгерського зв'язку складовою частиною Держспецзв'язку.

Урядовим фельд'єгерським зв'язком забезпечується Президент України, голова Верховної Ради України, прем'єр-міністра України, державні органи, органи місцевого самоврядування, органів військового управління та закордонних дипломатичних установ України.
Даний зв'язок забезпечує функціонування телекомунікаційних мереж в умовах надзвичайного стану та в особливий період, а також здійснює державне управління та підтримку розвитку загальнодоступних телекомунікаційних послуг.

До прийняття цього закону особи рядового та начальницького складу Держспецзв'язку не мали прав та обов'язків щодо участі у воєнних (бойових) діях.

Реалізація даного закону буде здійснюватися за рахунок коштів, призначених у державному бюджеті України на утримання Держспецзв'язку.

Як повідомив доповідач по даному законопроекту - народніий депутат з фракції "Батьківщина" Іван Стойко, цей закон потребує щорічних додаткових витрат державного бюджету України у розмірі 450 тис. грн. для підтримання на належному рівні мобілізаційних ресурсів Держспецзв'язку (доукомплектування непорушних запасів, проведення занять з бойової підготовки тощо).