ua en ru

Рада прийняла закон про підтримку паралімпійського руху

Рада прийняла закон про підтримку паралімпійського руху Фото: паралімпійський рух в Україні (facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine)

Ухвалення законопроекту є необхідним для виконання міжнародних зобов’язань України

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект про внесення змін до законів "Про підтримку олімпійського, паралімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні" та "Про фізичну культуру і спорт". Про це заявив Голова Верховної ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"В залі є достатньо голосів для голосування. Йдеться про параолімпійську збірну, яка представляє всю Україну на Олімпіаді. 232 голоси "За". Закон прийнято", - заявив Парубій

За словами міністра молоді і спорту України Ігоря Жданова, ухвалення законопроекту є необхідним для виконання міжнародних зобов’язань України.

"Проектом пропонується слово "інвалід" замінити словами "особа з інвалідністю" у відповідних відмінках та конструкціях. Метою прийняття законопроекту є усунення дискримінаційної складової понять та приведення чинного законодавства у сфері фізичної культури та спорту у відповідності з законом "Про внесення змін до закону України про ратифікацію конвенції про права інвалідів". Законопроект має суто технічний характер, але це виконання міжнародних зобов’язань України", - заявив Жданов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до складу збірної України увійшли 33 спортсмени, які візьмуть участь в XII зимових Паралімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхьончхані.