ua en ru

Рада припинила виплату одноразової грошової допомоги кримським службовцям

Народні депутати сьогодні на закритому засіданні підтримали в цілому законопроект №4820 "Про внесення змін до деяких законів України щодо виплати одноразової грошової допомоги".

Народні депутати сьогодні на закритому засіданні підтримали в цілому законопроект №4820 "Про внесення змін до деяких законів України щодо виплати одноразової грошової допомоги". За відповідне рішення проголосували 239 нардепів.

Метою законопроекту є встановлення обмеження щодо виплати одноразової грошової допомоги при звільненні зі служби особам, які в установленому порядку не продовжили службу за межами тимчасово окупованої території України.

Законопроект пропонує внести зміни до статті 9 закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" та пункту 2 статті 15 закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", які передбачають недопущення виплати одноразової грошової допомоги особам, які станом на 16 березня 2014 р. проходили службу на території АР Крим та м. Севастополя та в установленому порядку не продовжили її проходження за межами тимчасово окупованої території України.