ua en ru

Рада планує внести зміни до законодавства щодо посилення протидії торгівлі людьми

Рада планує внести зміни до законодавства щодо посилення протидії торгівлі людьми Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

За документ проголосували 232 парламентаря

Верховна Рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект №6125 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення протидії торгівлі людьми та захисту постраждалих осіб". За документ проголосували 232 парламентаря, передає кореспондент РБК-Україна.

Метою прийняття проекту акта є удосконалення державної політики з питань протидії торгівлі людьми, що дозволить покращити якість надання послуг та допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Зокрема, проектом акта передбачено привести у відповідність визначення "торгівля людьми" до Протоколу про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї, що доповнює Конвенцію Організації Об’єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності.

Також планується розширити коло суб’єктів національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми та передбачити здійснення центральними органами виконавчої влади заходів щодо убезпечення жінок, дівчат, чоловіків і хлопців з інвалідністю від сексуального насильства та експлуатації.

Крім того, планується передбачити надання повноважень Раді міністрів Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування у сфері протидії торгівлі людьми. Також пропонується удосконалити процедуру встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та розширити мережу закладів, які надаватимуть допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Дніпрі перекрили канал торгівлі людьми до Ізраїлю.