ua en ru

Рада передала Кабміну в управління ДП з виготовлення бланків цінних паперів

Рада передала Кабміну в управління ДП з виготовлення бланків цінних паперів Фото: Верховна Рада України

Рішення підтримали 236 парламентарів

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №4630 і таким чином передала Кабінету міністрів в управління державні підприємства з виготовлення бланків цінних паперів і документів суворої звітності. За документ проголосували 236 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, уряду були передані повноваження з управління ДП, які виробляють бланки цінних паперів, документи і бланки, які вимагають використання спецелементів захисту.

Відповідно до закону, Кабмін буде керувати цими підприємствами через підлеглий йому центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику в сфері організації та контролю за виготовленням бланків цінних паперів, документів суворої звітності (Міністерство фінансів).

Відзначимо, що зараз повноваження з управління поліграфкомбінатом "Україна" розподілені між різними національними органами.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №4014 "Про внесення змін до Закону України" Про джерела фінансування дорожнього господарства України "щодо вдосконалення механізму фінансування дорожньої галузі".