ua en ru

Рада відхилила законопроект, яким пропонувалося направити 270 млн грн на погашення різниці в тарифах

Верховна Рада України (ВР) відхилила законопроект № 2412, яким пропонувалося перерозподілити 270 млн грн і направити їх на місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. "За" відповідний проект закону проголосували 195 народних депутатів з мінімально необхідних 226. Пропозицію направити законопроект на повторне перше читання підтримали 193 нардепа.

Так законопроектом пропонувалося направити на субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування.

Перерозподіл пропонувалося здійснити за рахунок: зменшення податку на прибуток підприємств на 170 млн грн. та податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) на 100 млн грн., збільшення частини чистого прибутку (доходу) державних або муніципальних унітарних підприємств та їх об'єднань, що вилучається до відповідного бюджету, та дивіденди (доход), нараховані на акції (частки, паї) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна або комунальна власність. на 100 млн грн. і надходжень від реалізації матеріальних цінностей державного резерву на 170 млн. гривень.

Також законопроектом пропонувалося розширити джерела формування спеціального фонду для надання відповідної субвенції в частині погашення заборгованості та зобов'язань, у тому числі зі сплати штрафних санкцій та відсотків за користування ресурсами "НАК "Нафтогаз України", підприємств електроенергетичної та вугільної галузей перед Державним агентством резерву за отримані матеріальні ресурси.