ua en ru

Рада не схвалила зняття депутатської недоторканності з Лозового

Рада не схвалила зняття депутатської недоторканності з Лозового Фото: Андрій Лозовий (facebook.comAndriy.Lozovyi)

Лозового підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків

Верховна Рада України не підтримала зняття недоторканності з народного депутата Андрія Лозового (Радикальна партія Олега Ляшка). За відповідне рішення проголосували 177 депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

"177, подання генерального прокурора не набрало необхідної кількості голосів. Рішення не прийняте", - оголосив голова ВРУ Андрій Парубій.

Спікер оголосив, що наступним Рада розгляне питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Максима Полякова.

Нагадаємо, розслідування щодо Лозового було розпочато детективами Національного антикорупційного бюро за результатами аналізу е-декларацій. Згідно позиції обвинувачення, Лозовий в е-декларації за 2015 рік вказав 150 тисяч євро, 50 тисяч доларів і 800 тисяч гривень готівкою, а також перелік з 25 об'єктів цінного рухомого майна. При цьому у Державної фіскальної служби відсутня інформація про доходи Лозового з 2000 року. Офіційно ж є лише дані за 2015 рік, згідно з яким Лозовий заробив 69,5 тисяч гривень зарплати і отримав 80,5 тисяч гривень на виконання депутатських повноважень.

21 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що вніс до Верховної Ради подання на притягнення Лозового до кримінальної відповідальності за умисне ухилення від сплати податків.

За словами Луценка, Лозовий підозрюється в ухиленні від сплати податків у розмірі 1,8 млн гривень.