ua en ru

Рада провалила голосування за двох представників до комісії з відбору членів НКРЕКУ

Рада провалила голосування за двох представників до комісії з відбору членів НКРЕКУ Фото: Верховна Рада України

Постанови не отримали підтримки зали

Верховна Рада України провалила проект постанови №6357 "Про визначення представника Верховної Ради України до складу Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за документ спочатку проголосували 229 нардепів. Однак в залі пролунали заяви парламентаріїв про те, що при голосуванні було зафіксовано "кнопкодавство". Спікер ВР Андрій Парубій двічі ставив проект на переголосування, але він не отримав підтримки в сесійній залі.

"Обрати за поданням Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства членом Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Шульгу Юрія Івановича", - сказано в документі.

Нардепи також провалили голосування за проект постанови №6356 щодо обрання до складу НКРЕКП Костянтина Запайщикова строком на 3 роки на громадських засадах. Постанову підтримали лише 214 нардепів, а повернення до голосування за неї - декілька разів 221 нардеп.

Нагадаємо, депутати включили до порядку денного законопроект щодо оптимізації роботи комітетів ВР.