ua en ru

Рабінович виступив за зняття депутатської недоторканності з усіх нардепів

Рабінович виступив за зняття депутатської недоторканності з усіх нардепів Фото: Вадим Рабінович (korrespondent.net)

При цьому політик переконаний, що недоторканність з депутатів при сьогоднішній владі не знімуть

Недоторканність з депутатів при сьогоднішній владі не знімуть. Про це заявив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в студії "Першого міського" в Одесі.

"Якщо ви відстежете як-небудь у вашій передачі, як почала каденцію Рада. Я вийшов на трибуну, вони в цей час кричали — пам'ятайте, п'ять фракцій, взявшись за руки, співали пісні? Вони кричали, що беруть на себе відповідальність за економіку в країні і взагалі за ситуацію. Всі п'ять фракцій: "Народний фронт", БПП, Юля, Ляшка і "Самопоміч". Поспівали-поспівали, потім троє втекли з корабля, тепер вони критикують все, що накоїли. Ну, Бог з ним, краще пізніше, ніж ніколи. Але ці дві брали відповідальність, ми це пам'ятаємо. Я вийшов на трибуну і кажу: “Ніколи ви її з себе не знімете. Ніколи. З багатьох причин", - зазначає нардеп.

Також Рабінович назвав причини, чому, на його думку, не знімуть депутатську недоторканність.

"А зараз цього робити не можна. Поясню вам чому: як тільки знімуть депутатську недоторканність, в залі будуть тільки ті депутати, які піднімають голос за те, що запропонує Банкова, за те, що запропонує влада. Всі, хто буде голосувати проти, через два дні будуть у в'язниці з будь-яких причин", - заявив він.

Рабінович зазначив, що "хоч Генпрокуратура і НАБУ можуть зробити запит на зняття недоторканності, однак це досить складний процес". "І зауважте, що в Раді він не особливо проходить, тому що там зібралося стільки кандидатів на посадку, що вони просто бояться за себе", - додав він.

Політик виступив за зняття депутатської недоторканності з усіх нардепів.

"Я за те, щоб була знята депутатська недоторканність абсолютно з усіх. Я подав такий законопроект, але я думаю, треба враховувати ситуацію в країні. Давайте на два місяці знімемо депутатську недоторканність зі всіх депутатів парламенту, якщо у будь-якого правоохоронного органу є до них претензія, давайте посадимо, підведемо, заарештуємо. Через два місяці закриваємо цю крамницю, бо інакше ви всі будете співати "Лебедине озеро". Ми з вами живемо в одній системі, ви прекрасно розумієте, що депутати без депутатської недоторканності критикувати владу не будуть, тому що через 20 хвилин у нього мікрофон знайдуть в оці або ще що-небудь. А чистку парламенту давайте зробимо, але вони ж нічого не роблять", - сказав нардеп.

Рабінович згадав і справа про зняття імунітету з "бурштинових" депутатів. "Зараз подивіться цей цирк далі. Двох депутатів вони здадуть, я так думаю, тому що взагалі совісті вже немає, зафіксовані розмови, хабарі. А інших — я сумніваюся. Ми живемо в такій країні, треба звикнути до цього. Ними треба перехворіти", — резюмує він.