ua en ru

Рабінович просить СБУ перевірити можливий зв'язок Льовочкіна з ФСБ

Рабінович просить СБУ перевірити можливий зв'язок Льовочкіна з ФСБ Фото: Вадим Рабінович (РБК-Україна)

Також нардеп попросив у правоохоронців перевірити поїздку Юрія Бойка до Москви

Народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович звернувся до Служби безпеки України (СБУ) з проханням перевірити можливі контакти нардепа від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна з Федеральною службою безпеки (ФСБ) Російської Федерації. Про це він заявив в ефірі своєї програми "Хто кому Рабиновіч" на телеканалі "112 Україна".

"В одному із сюжетів на підконтрольному Льовочкіну "Інтері" сказали, що "мене ще й посадять у в'язницю". Тому що я літав до Москви, намагався звільнити Миколу Карпюка, політв'язня. Я цю логіку не зовсім зрозумів, але хочу нагадати, коли ви придумали мою віллу на якомусь острові, після цього у вас заарештували реальну віллу на Кап-Ферра. Після того як ви на "Інтері" говорили про мої поїздки, я тепер сам звертаюся до Служби безпеки України з проханням розібратися у двох моїх поїздках до Москви. Будь ласка, доведіть до широкої публіки, як це було. Але за одне перевірте ще два факти. Перше – що пан Льовочкін разом з сестрою літав до Москви, де він протягом двох з половиною годин мав особисту співбесіду з керівництвом ФСБ Росії. Чим вона закінчилася, я не знаю. Але перевірити цю інформацію, будь ласка", – сказав він.

Крім того, нардеп попросив у правоохоронців перевірити поїздку лідера "Опоблока" Юрія Бойка до Москви, де він, за словами Рабіновича, зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним.

"І друге, з'явився дуже тривожний сигнал по лідеру "Опоблока" Юрію Бойку. Він зараз теж злітав до Москви, сказав, що спілкувався там з Путіним і з іншими з його оточення. І сьогодні розповідає, що він єдиний, хто об'єднає всю опозицію країни, що йому Кремль це доручив. Юрій Анатолійович – зважений, серйозний політик, я боюся, що йому щось вкололи, тому що в адекватному стані такого він говорити не міг. Треба перевірити, що там з ним зробили. Ну і заодно перевірте інформацію, куди він літав і навіщо", – заявив політик.

Також він нагадав про свої дані по віллі Льовочкіна у Франції.

"Минулого тижня мені вдалося у Франції накласти арешт на віллу Льовочкіна. Французька влада сильно здивувалися тому, що простий український чиновник, який ніколи не працював у бізнесі, купив дві найкращі ділянки на Кап-Ферра, який навіть арабські шейхи вважають задорогим", - додав він.