ua en ru

Південна Корея допускає п'яте ядерне випробування КНДР

Південна Корея допускає п'яте ядерне випробування КНДР Фото: Кім Чен Ин готовий провести п'яте ядерне випробування

Незважаючи на зауваження ООН, КНДР може провести нове ядерне випробування до початку травня

Північна Корея може провести п'яте ядерне випробування в найближчому майбутньому. Про це передає Reuters з посиланням на південнокорейські урядові джерела, які ґрунтуються на показниках активності навколо полігону.

Така активність може вказувати, що Пхеньян готує ядерне випробування до конгресу правлячої Трудової партії Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР), що відбудеться на початку травня. На з'їзді лідер КНДР Кім Чен Ин, швидше за все, похвалиться своїми досягненнями у побудові програми озброєння.


Ймовірність проведення Північною Кореєю п'ятого ядерного випробування протягом декількох тижнів велика через невдалий запуск ракети в п'ятницю, 15 квітня. За словами південнокорейських чиновників і міжнародних експертів, цей інцидент був прикрим ударом для Кім Чен Ина.

"Порівняно з минулим місяцем, в останні дні частота пересування транспортних засобів, трудових ресурсів і устаткування збільшилася в два-три рази", - повідомило інформаційне агентство "Yonhap", цитуючи кілька урядових джерел.

Військові Південної Кореї заявили, що Пхеньян технічно готовий до додаткових ядерних випробувань. Все залежить від політичних рішень керівництва Північної Кореї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН назвала запуск ракети КНДР явним порушенням резолюцій і заявила про готовність прийняття подальших заходів щодо Північної Кореї.