ua en ru

Путін погрожує світу озброєнням тероризму, - Турчинов

Путін погрожує світу озброєнням тероризму, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Турчинов прокоментував заяву Путіна щодо постачання американської зброї Україні

Президент Росії Володимир Путін погрожує світу озброєнням тероризму. Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у відповідь на заяву Путіна з приводу можливих поставок летальної зброї США в Україну, передає прес-служба РНБО.

На думку Турчинова, коментарі Путіна про неприпустимість поставок летальної зброї США в Україну є "свідченням готовності РФ до демонстративного продовження фінансування і забезпечення світового тероризму зброєю".

"Президент РФ дозволяє собі лякати США і міжнародне співтовариство тим, що на окупованій російськими військами території Донбасу нібито залишилося "достатньо зброї", яку можуть направити в будь-яку гарячу точку світу, "чутливу для тих, хто створює їм проблеми", - тобто США", - заявив Турчинов.

Він також додав, що вся техніка та боєприпаси на Донбас поставляються виключно Росією через непідконтрольну Києву ділянку кордону.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що надання США летальної зброї Україні посилить ситуацію на Донбасі. Крім того, він заявив, що в такому випадку бойовики можуть направити зброю в інші зони конфлікту.