ua en ru

Путін рекомендує нинішній владі України поспішити з наданням всім громадянам України рівних прав

Президент Росії Володимир Путін рекомендує нинішнії владі України, яку вважає нелегітимною, поспішити з наданням всім громадянам України рівних прав.

Президент Росії Володимир Путін рекомендує нинішній владі України, яку вважає нелегітимною, поспішити з наданням всім громадянам України рівних прав. Про це Путін заявив на прес-конференції, яка транслюється на центральних телеканалах Росії.

"Те, що скажу, не входить в мою компетенцію, але скажу: всім громадянам України повинні бути надані рівні права щодо участі в житті країни. І я поспішив з відповідними процедурами на місці нинішньої влади, яка вважає себе легітимною", - заявив Путін.

За його словами, люди, які прийшли в Україні до влади влаштували безчинства.

"Захоплення офісу Партії регіонів - там співробітників партії не було. Тільки технічний персонал. Одного пристрелили, другого спалили живцем. І коли ми це бачимо, розуміємо, що турбує російськомовне населення України в південних і східних областях України", - зазначив Путін.

Він продовжує вважати Україну братською республікою.

"Якщо люди попросять нас про допомогу, а звернення легітимного Президента у нас є, то ми використовуємо всі можливості для захисту громадян. Ми вважали, вважаємо і будемо вважати, що Україна не просто наш сусід, але наша братська республіка. І я хочу бути впевнений, що російські і українські військовослужбовці будуть по одну сторону барикад. До речі, це зараз відбувається в Криму. Сподіваюся, у східній Україні робити такого не доведеться", - зазначив Президент РФ.

Нагадаємо, 1 березня Путін отримав дозвіл на введення військ в Україну "для нормалізації там ситуації".