ua en ru

Путін прокоментував загибель ватажка "ДНР"

Путін прокоментував загибель ватажка "ДНР" Фото: Олександр Захарченко (av-zakharchenko.su)

Захарченко загинув в результаті вибуху в ресторані в центрі Донецька

Президент Росії Володимир Путін прокоментував загибель ватажка "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка. Про це йдеться на сайті президента РФ.

"Підле вбивство Олександра Захарченка - це ще одне свідчення: ті, хто вибрав шлях терору, насильства, залякування, не хочуть шукати мирне, політичне рішення конфлікту, не хочуть вести реальний діалог з мешканцями південного сходу, а роблять небезпечну ставку на дестабілізацію ситуації, на те, щоб поставити народ Донбасу на коліна. Цього в них не вийде", - заявив Путін.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що у центрі Донецька в одному з ресторанів прогримів вибух. В результаті вибуху смертельне поранення отримав ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Також при вибуху в центрі Донецька поранення отримав його соратник, "міністр доходів і зборів" Олександр Тимофєєв.

В МЗС Росії заявили, що вбивство Захарченка є терактом, за яким нібито стоїть українська влада. У свою чергу в МЗС України заявили, що швидка реакція зовнішньополітичного відомства Росії з приводу вбивства ватажка "ДНР" видає російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує РФ.

Зазначимо, що в СБУ вважають, що смерть Захарченко може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів у середовищі бойовиків, в першу чергу пов'язаних з перерозподілом бізнесу, "віджатого" протягом 2014-2018 років. Також СБУ не виключає і спроби російських спецслужб "усунути одіозну фігуру, яка заважала росіянам і на сьогодні стала зайвою".

Додамо, що екс-президент Франції Франсуа Олланд написав у своїх мемуарах, що Путін під час переговорів у Мінську 11 і 12 лютого 2015 року з Ангелою Меркель, Франсуа Олландом та Петром Порошенком погрожував президенту України розчавити українське військо. При цьому прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков спростовує цю інформацію.