ua en ru

Путін підписав закон про обмеження іноземного капіталу в ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін підписав закон "Про внесення змін у закон Російської федерації "Про засоби масової інформації", який іноземний капітал в ЗМІ.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон "Про внесення змін у закон Російської федерації "Про засоби масової інформації", який обмежує іноземний капітал в ЗМІ до 20%. Про це повідомляється на Офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Згідно із законом, іноземна держава, міжнародна організація, а також організація, що знаходиться під їх контролем, іноземна юридично особа, російське юридична особа, частка іноземної участі в встановимо капіталі якого перевищує 20% , іноземний громадянин, особа без громадянства громадянин Росії, який має громадянство іншої держави у сукупності або кожен окремо, не в праві володіти, управляти або контролювати прямо чи непрямо більш 20% акцій в статутному капіталі учасника або засновника ЗМІ, якщо інше не передбачено міжнародним договором РФ.

Зазначимо, що відповідно до попередньої редакції закону обмеження на іноземну участь в ЗМІ було встановлено на рівні не більше 50%, і це обмеження не стосувалося друкованих ЗМІ.

Цей закон набирає чинності з 1 січня 2016 р.

Засновники або редакції ЗМІ повинні привести своє корпоративний устрый у відповідність з цим законом до 1 лютого 2017 р., однак відомості про додержання вимог цього закону, підлягають передачі у Федеральний орган виконавчої влади, що здійснює реєстрацію засобів масової інформації (Роскомнагляд) до 15 лютого 2017 р.

Даний закон був прийнятий Державною думою РФ 26 вересня 2014 р. і схвалений Радою Федерації 1 жовтня.

Нагадаємо, раніше Президент Російської Федерації Володимир Путін пообіцяв росіянам не обмежувати доступ в Інтернет.