ua en ru

Путін оголосив раптову перевірку боєготовності всього складу військ Східного військового округу

Президент России Владимир Путин объявил внезапную проверку боеготовности всего состава войск Восточного военного округа.

Президент Росії Володимир Путін оголосив раптову перевірку боєготовності всього складу військ Східного військового округу. Про це повідомив сьогодні міністр оборони РФ, генерал армії Сергій Шойгу на нараді у військовому відомстві з керівним складом ЗС РФ.

"Відповідно до його розпорядженням, сьогодні з 10:00 мск війська ВВО, а також з'єднання та військові частини, що дислокуються на її території, привести в бойову готовність повну", - наказав Шойгу.

Він доручив вивести органи військового управління та війська на полігони. Там планується здійснити їх підготовку до виконання завдань на контрольних заняттях і тактичних навчаннях.

"Особливу увагу при перевірці приділити перегрупуванні військ на великі відстані як пріоритетне завдання ВВО. Забезпечити розгортання системи управління матеріально-технічного та медичного забезпечення", - йдеться в наказі Шойгу.

Для посилення авіації Міноборони наказало перебазувати на Далекий Схід частина авіації Центрального військового округу.

Міноборони доручено провести перевірку цивільних відомств по їх готовності до виконання завдань в умовах воєнного часу. Перевірки торкнуться Мінпромторгу, Мінкомзв'язку, Мінтрансу, Роспечаті, Россвязи, Росавіації, Росавтодора, Росжелдора, Росморречфлота та їх підвідомчих організацій. Пройдуть вони і в адміністраціях Забайкальського, Приморського, Хабаровського і Камчатського країв, Амурської та Сахалінської областей.

Міністр оборони зажадав спільно відпрацювати завдання створення спеціальних формувань, забезпечити технічне прикриття залізничних напрямів, автомобільних доріг і маршрутів висування військ. У завдання цивільних відомств також включили відпрацювання передачі цивільних суден до складу Військово-морського флоту.

Це не перша раптова перевірка боєготовності військ, яка проходить в Росії на рівні округів за останній рік. Наприкінці червня відбулася перевірка військ Центрального військового округу, в якій були задіяні більше 65 тис. Військовослужбовців. У лютому 2014 р. були оголошені раптові військові навчання військ Західного і Центрального військових округів.

В серпені 2014 р. російські війська проводили на Далекому Сході наймасштабніші навчання за 30 років. Вони проходили в районі Курильських острів, в них брали участь Тихоокеанський флот, сили ВДВ і військової авіації. У відповідь на них протест висловила Японія, заявивши, що великі військові маневри в районі спірної території неприйнятні.

У Ростовській області в квітні 2014 р. пройшли масштабні навчання у відповідь на загострення ситуації на південному сході України.

У червні 2014 р. в Калінінградській області проходили масштабні навчання із залученням сил ВДВ, Балтійського флоту та ВПС.