ua en ru

Путін дасть доручення обговорити питання виборів на Донбасі із представниками ДНР/ЛНР

Путін дасть доручення обговорити питання виборів на Донбасі із представниками ДНР/ЛНР Фото: Володимир Путін

Замість Путіна про підсумки саміту лідерів "нормандської четвірки" 2 жовтня в Парижі розповів його прес-секретар

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв, що протягом декількох днів дасть доручення проговорити питання проведення виборів на Донбасі з офіційними представниками самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки". Про це заявив прес-секретар Президента РФ Дмитро Пєсков за підсумками саміту лідерів "нормандської четвірки" 2 жовтня в Парижі, передає РБК.

За словами Пєскова, це була "конструктивна розмова, по суті, звіряння годинників щодо ходу реалізації найбільш важливих положень мінських домовленостей".

Як зазначив Пєсков, під час паризького саміту було підтверджено прихильність мінським угодами та наголошено на безальтернативності їх реалізації без будь-яких трактувань. При цьому діалог в "нормандському форматі" буде продовжено. Зі слів прес-секретаря Путіна, в листопаді відбудуться зустрічі глав МЗС, а також продовжуватимуться контакти помічників Президентів з міжнародних справ.

Крім того, на зустрічі було констатовано позитивні зрушення щодо відведення легких озброєнь. "Відвід, як очікується, розпочнеться завтра опівночі", - сказав Пєсков.

На запитання журналістів, чи підтримав Путін пропозиції Президента Франції Франсуа Олланда про проведення виборів на Донбасі до кінця поточного року, Пєсков відповів: "Безумовно, Президент Путін не міг брати на себе зобов'язань, а тим більше погоджуватися з якимись параметрами. Президент пообіцяв, що протягом декількох днів дасть доручення проговорити ці питання з офіційними представниками ДНР і ЛНР", - сказав Пєсков.

Крім того, з його слів, на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" наголошувалося, що вести мову про вибори у відриві від інших пунктів - конституційної реформи та амністії - неприпустимо.

Нагадаємо, як заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками паризького саміту, Україна починає відведення озброєння калібром менше 100 мм з лінії зіткнення сторін на Донбасі із 3 жовтня.

Крім того, Порошенко в Парижі заявив, що ОБСЄ отримає доступ до всіх окупованих територій.