ua en ru

Провал євроінтеграції в Україні не буде, - нардеп

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Ганна Герман висловила впевненість у тому, що провал євроінтеграції в Україні не буде, і угода про асоціацію з Європейським союзом буде підписана. Про це вона сказала, виступаючи з трибуни Верховної Ради у четвер, 24 жовтня.

"Перше і головне - я прошу численних лідерів української опозиції не шукати потенційних винних у провалі євроінтеграції. Провал євроінтеграції в Україні не буде", - заявила Герман.

Разом з тим, звертаючись до лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, вона зазначила: "Арсеній Петрович, Ви заявили, що вашими руками законом знято Віталій Кличко з майбутніх президентських виборів. Що це за руки у вас такі, що ними так легко такі речі робити? Я розумію, що депутат від вашої фракції, який вніс відповідну поправку (Бриченко), міг не мати досвіду і не розуміти, що він робить. Я можу зрозуміти пані Оксану (Проданий), яка вчора в комітеті "пропустила" відповідну поправку, оскільки вона не має певного досвіду. Але ви, Арсеній Петрович, прекрасно знаєте, що ця поправка значить. І чи ви не контролюєте, що відбувається у вашій фракції, або ви зробили це свідомо. Так само як свідомо ви сьогодні не допустили включення до порядку денного законопроект, який би дозволив Юлії Тимошенко поїхати на лікування до Німеччини. Оскільки ви прекрасно знаєте, що якщо Юлію Тимошенко не випустять на лікування, то угода не буде підписана. А якщо угода буде підписана - то вам не світить ніяке президентство в Україні. Тому що Віктор Янукович, підписавши таку угоду, піднімається на таку висоту, що йому ні один опонент ні в цьому залі, ні поза його не страшний. І ми підпишемо цю угоду".

"Він (Кличко) не платить податки в Україні, але це його відповідальність перед виборцем. Він сплачує податки для того, щоб були високі пенсії у німецьких пенсіонерів, серед яких є і ті, хто розоряв нашу землю під час Великої Вітчизняної війни. Але це його відповідальність перед виборцем, це він буде пояснювати під час виборчої кампанії, чому це так. Але він повинен мати право і можливість брати участь у президентських виборах на рівні з вами, Арсеній Петрович. І я не уявляю, як ви, Арсеній Петрович, змиєте зі своєї репутації це страшне пляма, яке зроблене вашими руками, якими чомусь всі в цій країні можна зробити", - додала Герман.