ua en ru

У протистоянні Порошенка з Гройсманом може постраждати Продан, - джерело

У протистоянні Порошенка з Гройсманом може постраждати Продан, - джерело Фото: Мирослав Продан (facebook.com/sfsofukraine)

Прокуратура зацікавилась Проданом і вивчає придбання нерухомості в Туреччині

Генеральна прокуратура України вивчає придбання в. о. голови Державної фіскальної служби Мирославом Проданом нерухомості в Туреччині. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Останній фронт Петра Порошенка".

Зокрема, впливові представники парламентської коаліції однією з головних інтриг осені називають долю прем'єра Володимира Гройсмана. За даними джерел, команда президента Петра Порошенка розглядає можливість піти на зачистку прем'єрського крісла.

Зазначимо, центральною ареною протистояння Гройсмана з Порошенком є українська митниця після того, як Кабмін ввів в зони митного контролю співробітників МВС. Раніше митниця була безроздільною вотчиною президентської СБУ.

Поки на роль головного постраждалого від цієї сутички пророкують близького до прем'єру в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, за якого активно взялися правоохоронці президентської вертикалі. За останніми даними ЗМІ, слідство Генпрокуратури вивчає питання купівлі главою ДФС нерухомості в Туреччині.

"Щодо Продана, швидше за все, буде рух. Можуть навіть браслет надіти", - стверджує співрозмовник з команди Порошенка.

Однак у президента стверджують, що різких рухів щодо самого Гройсмана робити не будуть.

"Прем'єра будуть тримати в тонусі. Якщо буде запливати за буйки, популярно будуть пояснювати, що так робити не можна. Але провокувати відставку поки не будуть", - говорить джерело.

У свою чергу в оточенні Гройсмана стверджують, що він вирішив зайняти нейтральну позицію.

"Ми не будемо президенту ні заважати, ні допомагати. Озброєний нейтралітет", - говорить співрозмовник з прем'єрської команди.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що криміналізація контрабанди стала наслідком боротьби Гройсмана і Порошенка за митницю.

Раніше також стало відомо, що Кабмін пропонує карати на строк від 3 до 15 років за контрабанду товарів.