ua en ru

Генпрокуратура і НАБУ конфліктують через політизацію боротьби з корупцією, - Голомша

Генпрокуратура і НАБУ конфліктують через політизацію боротьби з корупцією, - Голомша Фото: колишній перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша (Kraina.name)

У конфлікті між правоохоронними органами Микола Голомша підтримує Генпрокуратуру

Протистояння між Генеральною прокуратурою України (ГПУ) і Національним антикорупційним бюро (НАБУ) могло виникнути через те, що правоохоронні органи в Україні надмірно політизовані і діють в інтересах певних політичних кіл. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив екс-перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша.

"Не можна виносити в публічну площину такі речі у правоохоронних органах. Думаю, причина криється в тому, що наші правоохоронні органи надмірно політизовані", - зазначив Голомша.


На думку екс-першого заступника генпрокурора, створення відповідних правоохоронних органів йде з подвійним призначенням. "У першу чергу, боротьба з корупцією, у другу чергу - нарощування м'язів певних політичних сил, або кіл, які стоять за цим органом", - додав він.

При цьому Голомша вважає правильними в даному "силовому протистоянні" дії Генпрокуратури.

"В даному випадку не можна діяти політично. Луценко і ГПУ діють правильно. Дуже великий відсоток телефонів, які слухають правоохоронні органи, і вони не відносяться до суб'єктів, які йдуть до суду. Не можна допускати паралелізму і протиборства між органами. Потрібно законом чітко приписати дії кожного органу - не можна сюди втягувати і політиків ", - підкреслив екс-перший заступник генпрокурора.

Нагадаємо, на сьогодні заплановано зустріч генерального прокурора Юрія Луценка та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.