ua en ru

Проти Автомайдану готуються нові провокації влади, - активіст

Відомий економіст, активіст і "скарбник" Автомайдану Олександр Кірш заявляє про підготовку владою нових провокацій проти учасників автомобільного протесту. Про це він заявив, коментуючи повідомлення про те, що додому до учасників Автомайдана навідуються співробітники ДАІ.

"Ця інформація підтвердилася, і за нашими даними, це тільки початок повномасштабної операції, яка за задумом Банкової повинна припинити Автомайдан як організований рух", - сказав Кірш.

За його словами, влада готує провокації проти учасників Автомайдана за різними напрямками.

"Спочатку вони просто спробують нас налякати - до кожного прийдуть додому з ДАІ або міліції, дзвінок в двері та скажуть "Здрастуйте". Якщо це не зупинить людей, а це нас не зупинить, в хід підуть економічні важелі: кожному Автомайдановцу за пару днів нарахують просто непідйомну суму штрафів за порушення ПДР, все це миттєво передається через суд у виконавчу службу, і у людини конфіскують автомобіль. Це дуже проста схема, але небезпечна", - заявив Кірш.

Крім того, зазначив він, на активістів Автомайдану активно збирається компромат, і найближчим часом можна чекати появи нових брудних інформаційних повідомлень про учасників автомобільного протесту.

"В інтернеті вже щосили гуляє відео з Віталієм Портніковим та Дмитром Булатовим, на якому вони нібито займаються сексом. Раніше в мережу викладали схожі фальшивки і про мене, і про Арсена Авакова. Крім того, наскільки мені відомо, вже була спроба втягнути в це справа мого хорошого друга Єгора Соболєва, який взагалі одружений. Все це робиться тільки для того, щоб дискредитувати кістяк протесту, його мозок - світлі голови, які готові очолити рух революційно налаштованих мас", - підкреслив Кірш.

Але не дивлячись на тиск влади, вважає Вона, у лідерів Автомайдану є можливість змінити ситуацію.

"Ви знаєте, я до подібних провокацій ставлюся з гумором. Якщо комусь цікаво подивитися на секс двох чоловіків - нехай дивляться. Головне - не сумувати і продовжувати боротьбу", - підкреслив експерт.

Як раніше повідомлялося, Арсен Аваков та Олександр Кірш теж виявлялися фігурантами скандалу - їх звинувачували в сексуальному зв'язку з молодим хлопцем. В Інтернеті було опубліковано відповідне відео.