ua en ru

Зі зниклої в Атлантичному океані аргентинської субмарини намагалися зателефонувати

Зі зниклої в Атлантичному океані аргентинської субмарини намагалися зателефонувати Фото: підводний човен San Juan (navaltoday twitter)

Ці сигнали можуть свідчити про те, що човен міг спливти

Зі зниклого в Атлантичному океані аргентинського дизельного підводного човна ARA San Juan спробували зателефонувати до морського опорного пункту. Про це повідомили аргентинські посадовці, передає DW.

Зокрема зазначено, що було зафіксовано загалом сім спроб встановити телефонний зв'язок, які тривали від 4 до 36 секунд.

На думку представника аргентинського флоту Енріке Бальбі, ці сигнали можуть свідчити про те, що човен міг спливти. На даний момент фахівці намагаються встановити місце, звідки були надіслані сигнали.

Як повідомляється, низка країн регіону надають допомогу в пошуково-рятувальній операції, серед них Чилі, Уругвай, Перу та Бразилія. Окрім того, США надали два літаки, один із яких належить NASA. Великобританія, з якою у 1982 році Аргентина вела війну за Фолклендські острови, також направила на допомогу свій корабель Protector.

Нагадаємо, зв'язок із субмариною, побудованою в Німеччині, зник 15 листопада в Атлантичному океані під час її переходу з бази ВМС Ушуая на півдні Аргентини до місця базування в Мар-дель-Плата на південь від Буенос-Айреса. На борту субмарини перебувало 44 людини.