ua en ru

Прокуратура встановила, що в 5 парках Києва діють незаконно встановлені дитячі атракціони

Прокуратура Шевченківського району Києва, за результатами проведеної перевірки, виявила на території п'яти центральних парків самовільно встановлені дитячі атракціони, які працюють без дозвільних документів і висновків щодо їх технічного стану.

Прокуратура Шевченківського району Києва, за результатами проведеної перевірки, виявила на території п'яти центральних парків самовільно встановлені дитячі атракціони, які працюють без дозвільних документів і висновків щодо їх технічного стану. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Перевіркою із залученням фахівців Департаменту міського благоустрою встановлено, що неправомірно розміщені дитячі атракціони функціонують на території парків ім. Т. Шевченка, ім. І. Котляревського, Вишневому парку, в "Нивках" і Сирецькому гаю.

Як з'ясувалося, конструкції (батути, надувні басейни тощо) експлуатуються без дозволу контролюючих органів, за відсутності належної технічної документації та висновків щодо їх безпеки. Зазначені порушення є неприпустимими, оскільки загрожують життю і здоров'ю дітей.

Читайте також: У Євпаторії влада перевірять роботу атракціонів

У зв'язку з цим прокуратура Шевченківського району Києва внесла подання директору Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, з вимогою невідкладно демонтувати самовільно встановлені споруди.