ua en ru

Прокуратура попередила незаконне вилучення землі Міноборони вартістю 19 млн гривень

Прокуратура попередила незаконне вилучення землі Міноборони вартістю 19 млн гривень Фото: прокуратура

Рівненський суд залишив у силі рішення незаконність вилучення земель Міноборони

Рівненський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення господарського суду Хмельницької області від 20 грудня 2016 року, яким задоволено позов військового прокурора Хмельницького гарнізону про визнання недійсним та скасування рішення Славутської міської ради про незаконне вилучення земель Міноборони вартістю понад 19 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба генеральної прокуратури України (ГПУ).

Раніше було встановлено, що навесні 2013 року міська рада з порушенням вимог земельного законодавства та без відома Міноборони незаконно затвердив проект землеустрою про відведення земель оборони, які перебували в користуванні квартирно-експлуатаційного відділу м. Хмельницький, для створення індустріального парку "Славута" площею 500 тисяч квадратних метрів.

"Тільки завдяки наполегливій і послідовній позиції військової прокуратури попереджено незаконне вибуття з державної власності понад 12 га земель оборони", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, поліція перевіряє інформацію про незаконному завищенні цін на закупівлі вантажних вагонів для "Укрзалізниці" на суму 185 млн гривень.