ua en ru

Прокуратура передала до суду вже 13 справ даішників, які перешкоджали "АвтоМайдану"

Прокуратура передала до суду вже 13 справ даішників, які перешкоджали "АвтоМайдану"

Прокуратура Київської області направила до суду 13 обвинувальних актів стосовно співробітників Державтоінспекції, які незаконно залучали "Автомайданівців" до адміністративної відповідальності у період Євромайдану в кінці 2014-початку 2015 рр. Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

"В цілому прокуратурою області направлено до суду 13 обвинувальних актів щодо співробітників органів внутрішніх справ, пов'язаних з незаконним притягненням до адміністративної відповідальності учасників" Автомайдану ", - йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що останній обвинувальний акт стосується начальника відділення ДАІ Богуславського райвідділу міліції ГУ МВС України в Київській області.

Слідством встановлено, що в січні 2014 міліціонер вніс завідомо неправдиві відомості до протоколів, складені відносно водіїв - учасників "Автомайдану". Надалі, на підставі цих протоколів водії незаконно притягувалися до адміністративної відповідальності.
Дії міліціонера кваліфіковані за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади.

Нагадаємо, в листопаді 2014 в Генпрокуратурі заявляли, що у справі "Автомайдану" до відповідальності притягнуто 21 працівника ДАІ та 2 "беркутівця", 47 особам було повідомлено про підозру.