ua en ru

Прокуратура передала в суд ще 6 справ проти даішників, що перешкоджали "Автомайдану"

Прокуратура передала в суд ще 6 справ проти даішників, що перешкоджали "Автомайдану"
Прокуратура Київської області направила до суду ще 6 обвинувальних актів стосовно співробітників ДАІ Київської області, які в січні-лютому цього року незаконно залучали до адміністративної відповідальності водіїв-учасників акції "Автомайдан".

Прокуратура Київської області направила до суду ще 6 обвинувальних актів стосовно співробітників ДАІ Київської області, які в січні-лютому цього року незаконно залучали до адміністративної відповідальності водіїв-учасників акції "Автомайдан". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Встановлено, що міліціонери вносили завідомо неправдиві відомості до протоколів про адміністративне правопорушення, складених стосовно "автомайдановцев". В подальшому, на підставі водіїв незаконно залучали до адмінвідповідальності", - йдеться в повідомленні.

Дії правоохоронців кваліфіковані за ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів) і ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України.

У ГПУ зазначили, що в цілому прокуратурою Київської області до суду направлено десять обвинувальних актів щодо співробітників органів внутрішніх справ, пов'язаних з незаконним притягненням до адміністративної відповідальності "автомайдановцев".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, у справі "Автомайдана" до відповідальності притягнуто 21 працівника ДАІ і 2 "беркутівця".