ua en ru

Прокуратура передала в суд справу офіцера Держприкордонслужби, обвинуваченого в розкраданні зброї

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно офіцера Державної прикордонної служби України, який звинувачується в розкраданні зброї.

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно офіцера Державної прикордонної служби України, який звинувачується в розкраданні зброї. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"11 листопада 2014 року 31-й військовою прокуратурою Південного регіону України закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням офіцера Донецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України за ч. 2 ст. 410 (розкрадання зброї та боєприпасів), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) КК України", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що вказаний військовослужбовець, будучи начальником прикордонного загону, розташованого поблизу Маріуполя, 28 серпня та 5 вересня таємно викрав з кімнати для зберігання зброї, 3 пістолета ПМ, автомат АКС-74, 20 гранат Ф-1, 5 гранат РГН, 3 штик-ножа до автомата АК-74, а також близько 1700 патронів, які в подальшому незаконно зберігав та збув цивільній особі.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, вчора прокуратура порушила справу за фактом побиття двох офіцерів групою мобілізованих військових.