ua en ru

Прокуратура Панами призупинила розслідування "офшорного скандалу"

Прокуратура Панами призупинила розслідування "офшорного скандалу" Фото: юридична компанія Mossack Fonseca

Причиною призупинення розслідування "офшорного скандалу" стала скарга на дії слідчих

Прокуратура Панами призупинила розслідування справи про витік документів місцевої юридичної компанії Mossack Fonseca, згідно з якими фірма допомагала відомим зарубіжним політикам, підприємцям і зіркам створювати офшорні рахунки і керувати ними. Про це заявив генеральний прокурор країни в ході прес-конференції, повідомляє ВВС.

Як повідомляється, причиною призупинення розслідування "офшорного скандалу" стала скарга на дії слідчих, яка була подана в Конституційний суд Панами. Автор скарги заявив, що учасники розслідування порушують конституцію.

Разом з тим особистість людини, яка подала таку скаргу не називається.

Згідно з повідомленням, що розслідування справи не буде вестися поки скаргу не розгляне Конституційний суд Панами.

Відзначимо, "Панамські документи" привернули увагу, зокрема, до справ президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, президента Росії Володимира Путіна, президента Аргентини Маурісіо Макрі, а також до футболіста Ліонелю Мессі, акторова і режисерова Джекі Чана та інших.

Один із засновників фірми, Рамон Фонсека, в одному зі своїх інтерв'ю заявив, що витік документів про офшорні компанії було здійснено за допомогою хакерів, які атакували фірму ззовні.

Нагадаємо, у Швейцарії затримано співробітник IT-відділу панамської компанії Mossack Fonseca, документи якої послужили основою для панамського "офшорного скандалу".